Plantation house Rooi Catootje – Museum Maduro (Willemstad area)

Plantagewoning Rooi Catootje is in de ochtend door de week open. Het is een klein museum met interessante geschiedenis over de vermaarde familie Madoru. Zij hebben o.a. de Madurobank opgericht begin 20ste eeuw, wat een belangrijke bijdrage leverde aan de opbouw van Curaçao. Tevens is familielid George Maduro een verzetsheld

Landhuis Habaai – Gallerie Alma Blou (Willemstad)

Galerie Alma Blou is gevestigd in een van de oudste en mooiste voormalige plantagewoningen. Thans is de galerie de hele week geopend, behalve op zondag en zaterdagmiddag vanaf 02.00u. Er wordt Caribische kunst tentoongesteld, deze is te koop. Plantagehuis ‘Landhuis Habaai’ , zoals het nu blijkt, is gebouwd rond 1750.

Plantagehuis Bloemhof (bij Willemstad)

Plantagehuis Bloemhof is di-za 9-12.00u geopend. Het is geen groot maar prachtig landhuis, museum annex galerie voor kunst.Geregeld worden er lezingen gegeven, .a. door schrijvers. Please follow and like us:

Plantagehuis Zeelandia (Willemstad)

Landhuis Zeelandia was niet echt een plantagewoning maar een weekendhuis voor welgestelden. Het is gebouwd in 1850 en wordt thans als opleidingscentrum gebruikt. Er zijn geen formele rondleidingen, maar de beheerder was gaarne bereid ons het gebouw te laten zien. Please follow and like us:

Plantagehuis Jan Kok (West)

Jan Kok is een van de oudste landhuizen, en heeft een betoverend uitzicht op het meer met flamingo’s. Binnen en buiten kunt u de kunst van Nena Sanchez bewonderen. Please follow and like us:

Landhuis Ascunsion (West)

Landhuis Ascunsion is een van de mooiste plantagewoningen van Curaçao. Iedere donderdagochtend om 08.30u een zeer interessante rondleiding, en eerste zondag van de maand is er open dag, met lokale gerechten en kunst. Een dienst vooraf in de kapel voor liefhebbers om ca 10.u. Please follow and like us:

Landhuis Knip – Tula Museum (West)

Op deze plantage is in 1795 de grote slavenopstand begonnen onder leiding van Tula. Het schitterend gelegen landhuis is thans een museum over de slaventijd. De rondleiding zowel binnen als buiten is erg interessant. Please follow and like us:

Landhuis Groot St. Martha

Landhuis Groot Martha is alleen door de week geopend en zeer de moeite waard om te bezichtigen. Bezoek ook vlakbij het mooi gerestaureerde landhuis en restaurant Klein Martha. Indien Groot St. Martha passeert, komt u bij de St Martha Baai, met bovenop een schitterend uitzichtspunt! Zie foto. Please follow and

Landhuis museum Savonet – Christoffelpark (West)

Deze voormalige plantagewoning, bij de ingang van Christoffelpark, is onlangs prachtig gerestaureerd en dient nu als museum over de donkere geschiedenis van deze prachtig gelegen landhuis. Vroeger in de slavenperiode bezat Savonet vele landerijen en grote veestapel. Neem zeker 1.5 uur de tijd, het is een uitgebreide tentoonstelling met veel

Facebook
Google+
http://www.nicelau.nl/nl/amenity-list/landhuizen/">
Twitter
LinkedIn