Georganiseerde wandeling Curaçao

Op Curaçao kan men mooie wandelingen maken, ook georganiseerd iedere donderdag om 17.00u, zie http://www.curacaofootprint.org/maandelijkse-wandeling/ en http://hikingcuracaotrails.blogspot.nl/. Ga nooit alleen in afgelegen gebied wandelen en laat geen waardevolle spullen in uw auto achter. Please follow and like us:

Vogel spotten bij Porto Mari (West)

In Curaçao zijn tal van bijzondere vogels , zoals flamingo, bananaquit , papegaai en diverse roofvogels . Bij Porto Marie is een vogelkijkhut. http://hikingcuracaotrails.blogspot.nl/2015/01/porto-mari-vogeluitkijk-landhuis-tot.html Please follow and like us:

Wandelpaden bij Ascunsion Baai

Voor mooie wandeling bij Ascencion Bay rijdt richting West, vlak voor plantagehuis Ascencion naar rechts de zandweg op naar Ascencion Bay. Er is parkeergelegenheid, bord met routes en picknickplaats. In de baai ziet u schilpadden zwemmen. Please follow and like us:

Hato grotten

De Hato grotten zijn al erg oud. Er zijn tekeningen en petroglyphen van de eerste bewoners de Ararwak indianen 1.500 jaar terug. Later in de slaventijd, fungeerde de grot als nuttige vluchtplaats voor de slaven. De gids heeft een boeiend verhaal waardoor de excursie meer dan de moeite waard is.

Hofi Pastor natuurgebied (West)

Het natuurpark Hofi Pastor is een aanrader voor natuurliefhebbers. Dit natuurpark, vlakbij het dorp Barber, is een bijzonder wandelgebied. Er is een 800 jaar oude katoenboom, een bezoek waard! Er zijn twee wandelroutes uitgezet van ca een half uur. Please follow and like us:

Kruidentuin Den Paradera (Oost)

In ‘Den Paradera’, de kruidentuin op Curaçao, ontvangt Dinah Veeris dagelijks bezoekers vanuit de hele wereld. Ze weet alles van geneeskrachtige kruiden, kweekt en verkoopt ze. U kunt zelf rondlopen of een rondleiding volgen in haar bijzondere kruidentuin. Er is tevens een winkel bij om bijzondere producten te kopen. De

Aloe Vera plantage (Oost)

In vele cosmetische en en huisverzorgingsproducten zit Aloë Vera. Op Curaçao kunt u een plantage bezoeken waar 100.000 planten groeien. Op hetzelfde terrein staat de ‘fabriek’ en een winkel waar u deze producten kunt kopen Een leuke souvenir voor uw vrienden en familie thuis! Please follow and like us:

Wandelen op de Christoffelberg (West)

In het Christoffelpark loop je in een uur naar de top (374m): adembenemend uitzicht over Aruba, Bonaire… Liefhebbers van bijzondere planten en bomen kunnen meegaan met een botanische gids ma-vrij. Museum Savonet ligt op hetzelfde terrein, open ma-vr. Nationaal Park Boka Shete ligt vlakbij. Please follow and like us:

Natuurgebied aan woeste kust Boka Shete (West)

Bij de woeste noordkust ligt Boca Shete, een prachtig natuurgebied met tien inhammen aan zee en een wandelpad. Als je geluk hebt, kun je ook grote schilpadden zien zwemmen. Op zondag wordt bij de ingang een heerlijke, lokale lunch geserveerd. Neem contant geld mee, geen electronische betaalmiddelen aanwezig. Dit park

Facebook
Google+
http://www.nicelau.nl/nl/amenity-list/natuurparken-en-planages/">
Twitter
LinkedIn