Scharloo – historische wijk centrum

Scharloo is een van de vier meest bezienswaardige wijken van het historische Willemstad. Een wandeling door de Scharlooweg neemt ca een uur in beslag langs alle prachtig gerenoveerde historische villa’s. Start bij de Wilhelminabrug. Erg de moeite waard! Please follow and like us:

Pietermaai – trendy wijk historisch centrum

Pietermaai is afgelopen tien jaar gerenoveerd en omgetoverd in een hippe wijk met vele trendy bars, restuarants en hotels. Voor de liefhebber een klein museum Octogoon over de vrijheidstrijder Simeon Bolivar. Please follow and like us:

Drijvende markt – Punda

Dagelijks is er een drijvende markt in Punda. Hier bieden boeren uit Venezuela verse groenten en fruit aan. Please follow and like us:

Haven Willemstad Curaçao – Cruises

In het zeer internationaal georiënteerde Willemstad, komen dagelijks cruise- en andere grote (zeil)schepen aan met veelal toeristen uit de V.S. Vlakbij deze haven zijn dan ook vele (dure) winkels, restaurants en bars. Please follow and like us:

Maritiem Museum en haventoer

Voor volwassenen/kinderen is het Maritiem museum interessant, met de boottocht door de haven za en wo 14.00. Reserveren! Er is tevens een klein maar erg mooi restaurant. Prachtig uitzicht vanaf balcon! Please follow and like us:

Otrabanda – historische wijk centrum – Kura Holanda

Neem een kijkje in Otrabanda, deel Kura Holanda. Deze stadsdeel werd gerenoveerd door zakenman Jacob Gelt Dekker, hij besteedde hier naar verluid zes miljoen aan. De straten zijn prachtig gerestaureerd. Er is een mooi hotel, restaurant. Het belangrijkste is Museum Kura Holanda over de slaventijd. Volgens “LonelY Planet”is het het

Likeur fabriek Landhuis Chobolobo (bij Willemstad)

In dit oude landhuis zetelt de likeurstokerij Curaçao Likeur en een klein museum met film over deze wonderlijke uitvinding. Men kan deze stokerij (gratis) bezichtigen en ter plekke likeur proeven. Buiten centrum, Elias RA Moreno Boulevard Salina. Het is interessant om te zien. Men kan er tevens op het terras

Punda – historische wijk in centrum

De levendige, kleurrijke Willemstad is de hoofdstad van Curaçao en geplaatst op UNESCO-lijst werelderfgoederen. Punda is een van de vier mooiste wijken: Handelskade, Joodse Synagoge, Fort kerk, drijvende markt en Wilhelminaplein zijn een bezoek waard! Please follow and like us:

Winkelen

Zowel Punda’s Breedestraat als Otrobanda’s winkelcentrum Renaissance Mall & Rif Fort zijn drukke winkelplekken, waar veel toeristen en passagiers van de cruiseschepen hun vakantie-inkopen doen.

Facebook
Google+
http://www.nicelau.nl/nl/amenity-list/willemstad/">
Twitter
LinkedIn